Buiten vergaderen werkt

groep mensen op duintop

Buiten vergaderen werkt

Buiten vergaderen werkt

Laat ook op ‘Black Friday’ je energie stromen in je werk. Neem je gesprekspartners vandaag voor de verandering eens mee naar buiten. Vergaderen wordt er een stuk leuker én effectiever van. Ook voor je wekelijkse bila’s, een brainstorm of een project kick-off bereik je buiten meer. Ook verstokte vergadertijgers hoop ik te inspireren met mijn blog van vandaag. Want wandelen werkt!

Walk & talk

Samen wandelen maakt een meeting minder formeel en versterkt de samenwerking. Bovendien zijn mensen minder geremd als ze bewegen en dat maakt het vergaderproces een stuk soepeler. Doordat je weinig direct oogcontact hebt, is het ook gemakkelijker om persoonlijke dingen in te brengen. En als iedereen zijn telefoon op stil zet, is de aandacht veel meer gericht op het gezamenlijke proces.

Het allerbelangrijkste effect is misschien wel dat wandelen je creativiteit stimuleert. Meer vernieuwend, out of the box denken wordt gemakkelijker als je beweegt. Je komt gemakkelijker in een flow. Uit onderzoek van Stanford University blijkt dat de creatieve input bij wandelen zelfs 60% hoger is. Wandelend vergaderen is dus niet alleen maar leuk. Het versterkt je proces. De beweging zelf is een bijkomend voordeel voor iedereen met een zittend beroep. Je stappenteller of fitbit zal je dan ook belonen voor een extra wandeling tijdens je werkdag.

Dus ga naar buiten in plaats van met zijn allen in een zaaltje naar het whiteboard te kijken. Je kunt gras, zand of strand prima gebruiken voor je brainstorm. Je komt buiten sneller tot nieuwe en betere oplossingen. Bovendien zorgt beweging ervoor dat mensen authentieker zijn en dat brengt meer kracht in het proces. Voor een kick-off kun je buiten prachtige metaforen vinden om samen de eerste stappen te zetten. Waar wat je nog op?

Veel gedoe?

Buiten vergaderen lijkt misschien veel gedoe. Maar ook voor de leider van de bijeenkomst zitten er veel voordelen aan deze dynamische vorm. Ook jij moet uit je comfortzone komen. Daar wordt je scherper van en het biedt je nieuwe mogelijkheden. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat je regie houdt. Bedenk dus vooraf goed hoe de omgeving je proces kan versterken en welke hulpmiddelen je wilt of kunt inzetten. Maar als ervaren professional gaat dat jou vast goed af.

Inmiddels is wandelen als werkplek al omarmd door toppers als Mark Zuckerberg en Barak Obama. Treed in hun voetsporen en zet de stap naar buiten. Het is goed voor je gezondheid, inspireert en bovenal brengt het je beter en sneller bij je doel. En je bedrijf kan met minder vergaderzalen toe.

Geen reactie's

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.