Zwerfwandeltocht Terschelling

door
53 53 mensen hebben dit evenement bekeken.

Tijdens deze zwerfwandeltocht op de ‘Dag van het Wad’ beleef de natuur van Terschelling in optima forma. Van het Groene strand naar de Noordzeekust doorkruisen we schitterende woeste velden en duinen, met een vleugje cultuur. Een avontuurlijke ontdekkingstocht gevuld met verhalen over het ontstaan van de Waddenzee tot en met de groei van jonge duinen aan de Noordzeekust. Loop je mee?

We struinen over de Noordsvaarder op het westelijk deel van het eiland. Het 650 ha grote gebied is een waardevol natuurgebied met pioniervegetatie, vochtige valleien, stuivende duinen en uitgestrekte zandplaten. Het is een prachtig gevarieerd gebied, dat ook volop ruimte biedt aan broed- en trekvogels. De elementen zorgen voor veel dynamiek zodat het gebied altijd in beweging is. De duinen stuiven en het water stroomt. En wij mogen daar vrijelijk doorheen zwerven. Tijdens de wandeling duiken we ook in de geschiedenis van Terschelling. Je komt al wandelend meer te weten over de culturele erfenis van dit Waddeneiland.

We starten bij de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Direct daarna beklimmen we het seinpaalduin. Ook passeren we tijdens onze tocht het grootste bunkercomplex van Nederland, de Tigerstelling en zwerven we tussen de landjes door. Via de enige natuurlijke baai van Nederland keren we terug naar het gezellige West-Terschelling.

Reserveer tijdig je bootticket voor de sneldienst via Rederij DoeksenMaar je kunt er natuurlijk ook een mini-vakantie van maken door een exta nacht op het eiland te verblijven. De VVV Terschelling helpt je hier graag mee.

Prijs: € 25,00
Afstand: 15 km

Je kunt je aanmelden via deze link.

 

Datum en tijd

24-06-2023 om 10:00 t/m
24-06-2023 om 16:30
 

Evenement types

Delen met vrienden