[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”no” background_color=”#0f8d44″ text_size=”16″ padding_top=”10″ padding_bottom=”10″]

Wandelen werkt voor je gezondheid

[/action]

Wandelen werkt voor je gezondheid

Je moet meer bewegen en je wilt wel, maar je voelt te weinig energie. Je bent moe en niet echt gemotiveerd. De laatste tijd slaap je ook slechter. Misschien komen je klachten door bijvoorbeeld overgewicht, diabetes of depressie. Misschien ben je moe omdat je nog aan het herstellen bent van een pittige ziekte. Of je hebt een chronische aandoening waarvoor bewegen goed is. Maar je vindt het lastig om alleen op pad te gaan. Ook je huisarts, fysiotherapeut of diëtist zegt dat je meer moet bewegen. En je wilt wel, maar het lukt je niet alleen om de goede voornemens in de praktijk te brengen. Je zit toch elke avond weer op de bank, gaat te laat naar bed en slaapt slecht.

Samen wandelen levert je het volgende op:

Gun jezelf een steuntje in de rug om meer te gaan bewegen. Ga mee met de groepswandelingen onder leiding van een professionele fitcoach. Tijdens 10 inspirerende wandelingen voel je al direct meer energie. Op een vast moment van de week te gaan bewegen, maakt het gemakkelijker. Door samen te wandelen kun je elkaar steunen als het moeilijk is. Samen bewegen is bovendien gezellig en een hele leuke manier om mensen in de buurt te leren kennen. Samen maak je gemakkelijker stappen naar een gezondere levensstijl. Zo zet je elke week een stap vooruit voor je gezondheid!

[button size=”large” target=”_self” hover_type=”enlarge” text_align=”center” button_shadow=”yes” text=”Ja, ik kom in beweging!” link=”#contact” color=”#ffffff” background_color=”#0f8d44″ hover_background_color=”#0a0202″ hover_border_color=”#000000″ border_radius=”0″ border_color=”#0f8d44″ custom_class=”kleinebutton”]
Beter in het Groen

“Als je wandelt, krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht”, zegt omgevingspsycholoog Agnes van den Berg in Naar Buiten van Staatsbosbeheer. “Alle vormen van buiten zijn even heilzaam, dus iedereen kan meedoen”.

Van de bank af

“Dat zitten, daar moet je echt vanaf” zegt Klinisch Psycholoog Erik Scherder in dit filmpje. “Het is nodig voor je gezondheid. Maar van lopen wordt je bovendien slimmer en het geeft je een heerlijk gevoel”. Genoeg reden om op stap te gaan!

In Oldenzaal wandelt de huisarts mee

Steeds meer mensen lopen twee keer per week een half uurtje mee met huisarts Frank Greeven.

Bekijk hier het filmpje van zijn populaire wandeltochten.

Wat is Fitcoaching?

Kiezen voor Fitcoaching betekent:

  • 10 wandelingen van een uur in de omgeving*
  • Telefonische persoonlijke intake
  • Gericht op fysieke en mentale gezondheid
  • Begeleiding door gecertificeerde FitStapCoach
  • Geschikt voor iedereen die zonder hulpmiddelen loopt
  • Op een vaste dag om regelmaat op te bouwen
  • Praktische tips om beter te lopen en meer te bewegen
  • Groepswandeling met gezellige en stimulerende sfeer
  • Nieuwe gezonde gewoontes ontwikkelen
  • Kopje kruidenthee na elke wandeling
  • Wandelingen in het Amsterdamse groen

Hoe werkt het?

In 10 weken fit op stap

Fitcoaching is een programma van 10 weken om meer en beter te bewegen. Bij Fitcoaching ga je daarom aan de slag met je wandelhouding, je mentale en fysieke conditie, en is er aandacht voor gezonde voeding. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen Fitcoaching centraal. De begeleiding van de gediplomeerde FitStap coach zorgt er bovendien voor dat je samen met meer plezier beweegt.

Kom in beweging!

We spreken wekelijks op dezelfde plek in de buurt af. Ons start- en eindpunt is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De beweegactiviteiten zijn laagdrempelig en geschikt voor iedereen die zonder hulpmiddelen kan lopen. De nadruk ligt op ontspannen bewegen in rustig tempo, genieten van de natuur en contact met elkaar. Het gaat hierbij niet om het leveren van sportieve prestaties. Het belangrijkste doel is om van de bank af te komen en te bewegen voor een gezonder lichaam én geest.

Op stap met de FitCoach

Ga mee op stap met de FitCoach

Wil jij ook meer plezier in wandelen krijgen? Wil je werken aan een betere conditie en wandelhouding? En wil je dat samen met mensen uit je eigen omgeving doen? Kijk dan op de Agenda van Wandelen Werkt wanneer er een nieuwe groep start bij jouw in de omgeving.

Zelf een groep aanmelden kan ook

Heb je meer mensen in je omgeving die mee willen doen? Meld je dan aan met een eigen groep. Dan komt de Fitcoach naar je toe en bepaal je samen in overleg waar en wanneer de training plaatsvindt.

Amsterdams groen

Amsterdams groen

Inwoners van Amsterdam Zuid hebben we een aantal prachtige stadsparken in de buurt. Het Amstelpark is aangelegd voor de Floriade Tuinbouwtentoonstelling van 1972. Het staat vol bijzondere bomen en mooi aangelegde waterpartijen. Er is prachtige rododendronvallei  en de vrijwilligers van IVN zorgen voor veel leuke weetjes voor wandelaars. Ook het Beatrixpark maakte deel uit van de Floriade en heeft veel bijzonder bomen. Inmiddels zijn de parken gescheiden door de A10, het spoor en de oprukkende Zuidas. Toch is het heel goed toeven in deze stadse oases. Het Vondelpark is een prachtig oud park uit 1865 in hartje Amsterdam. Een ‘rondje Vondelpark’ is ruim 3 kilometer. De ruimte genoeg dus om aan de wandel te gaan. Het Amsterdamse Bos is uniek omdat het op klei is aangelegd. Dit stadsbos telt maar liefst 200.000 bomen en is ruim 22 keer zo groot als het Vondelpark. De vele paadjes en 116 bruggen bieden wandelaars bijzondere routes door zeer gevarieerd groen.

Wil jij ook een stap vooruit maken voor je gezondheid?
Zet dan de eerste stap om in beweging te komen.

Vraag vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan. Of neem nu contact met me op voor meer informatie.

Ik wil meer informatie!

  Nieuwsbrief

  Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.