Haal de herfst in huis

goud en geel in herfstbos

Haal de herfst in huis

Als je in het bos loopt, zie je dat het bladgroen langzaam uit de bladeren trekt. De boom bereidt zich voor op de winter en trekt de energie, en daarmee de kleur, naar binnen. Daardoor kleuren de bladeren zo mooi rood en geel in de herfst. Uiteindelijk vallen de bladeren en bedekken de bodem in een zee van geel, rood en bruin.

Ook steekt de boom geen energie meer in dood hout en laat dat vallen. Altijd opletten geblazen dus, bij een herfststorm. En veel vogels trekken weg naar warme oorden. Bloemen en planten verwelken en sterven af.

Als je  niet beter zou weten, zou je er bijna sip van worden.

Maar trek eens het herfstbos in, en je zult ontdekken dat het er prachtig is. Wandel tussen de dwarrelende bladeren, luister naar het tikken van de regendruppels en adem de aardse geuren van de herfst diep in. Je zult de energie voelen stromen.

En grote kans dat je dieren ziet. Ze zijn volop in de weer om een wintervoorraadje aan te leggen. Want de herfst is ook de tijd van vruchten plukken en zaden verspreiden.

Een mooi moment om voor jezelf eens te bedenken wat jouw oogst is. Welke vruchten kun je plukken van het werk dat je doet? En welke verandering zijn er bij jou gaande of wil je in gang zetten? En hoe wil je jouw oogst verspreiden? Fijn om eens over na te denken tijdens een heerlijke herfstwandeling. Hier vind je een aantal leuke routes.

Zoek tijdens je wandeling wat mooie bladeren of boomvruchten en neem ze mee naar huis. Zo breng je de natuur ook bij je binnen. En je hebt een goeie reminder aan jouw oogst en wat je wilt zaaien!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.