Herfst is de tijd van loslaten

boom in herfstkleuren tegen blauwe lucht

Herfst is de tijd van loslaten

Herfst is de tijd van loslaten

Bomen maken zich in de herfst klaar voor de winter. Ze trekken alle bruikbare stoffen terug uit de bladeren die daardoor prachtige verkleuren. Elke boom zijn eigen kleur. De vallende bladeren in de herfst zijn een prachtige metafoor voor loslaten. De boom hoeft er geen moeite voor te doen om los te laten. Als de voedingsstoffen uit het blad getrokken zijn, is het tijd om los te laten. Elk blaadje op zijn eigen moment.

Herfst is de tijd van loslaten. Een goed moment om eens te bedenken wat jij los wilt laten. Als je vooruit wilt, is het belangrijk dat je je vrij voelt. Vrij van belemmerende gedachtes. Vrij om te bewegen. Vrij om ruimte te geven aan nieuwe ideeën. Maar misschien moet je daarvoor eerst ruimte maken? Of weerstand loslaten?

Belemmerende gedachtes hebben we allemaal wel eens. Ze helpen je alleen niet vooruit. Kijk maar eens of je ze los kunt laten. De natuur kan je daar nu prima een handje mee helpen. Want overal om ons heen zien we nu vallende blaadjes. Maar soms lukt het loslaten niet. Probeer het dan gewoon te laten zijn. Accepteer wat je niet veranderen kunt, maar vecht er ook niet tegen. Let it be.

En ook al is het hoog zomer, je kunt altijd een herfst inlassen. Zo maak je ruimte voor nieuwe dingen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.