Laat wandelen geen werken worden

gevarieerd landschap open en bomen met klein paadje

Laat wandelen geen werken worden

Wandelen zonder te werken, schreef Michael Lapointe onlangs in het FD. Deze titel triggerde mij natuurlijk, want ‘wandelen werkt’ is de naam van mijn bedrijf. Mijn belangstelling was direct gewekt.

Nietzsche schreef het, Archimedes wist het en inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat wandelen goed is voor lichaam en geest. Je wordt er scherper en creatiever van. Zo blijkt wandelen in de loop der tijd voor velen een instrument te zijn geworden. Ze zijn al wandelend hard aan het werk om bijvoorbeeld een ‘writersblock’ te doorbreken. Of om prestaties te verbeteren door nieuwe inzichten op te doen.

Het wandelen is daarmee een doelgerichte activiteit geworden. Een productiemethode die ook het verwachte resultaat op moet leveren. Als dat niet lukt, kan wandelen zelfs op een teleurstelling uitdraaien.

Een heel andere kijk op wandelen ontstaat als je wandelen ontdoet van alle doelmatigheid. Als het wandelen op zich het belangrijkste is. Er gaat dan een wereld van mogelijkheden open. Er ontstaat ruimte om te verbinden met jezelf en met de natuur. Niets moet en alles is goed. Gedachten kun je dan als wolken aan de hemel voorbij laten glijden. Het ene been voor het andere zetten is wat op dit moment je aandacht verdient.

Zo ontdek je wat wandelen voor jou doet. Met een open mind en open vizier ontdek je dan hoe wandelen voor jou werkt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.