Verbindingen op de Utrechtse Heuvelrug

heidelandschap met brug

Verbindingen op de Utrechtse Heuvelrug

wandelende mensen op heuvelHet weerbericht was behoorlijk ongunstig. Tussen de regen en buien werd wel een opklaring beloofd. Maar ook die bleef uit. En toch hadden we een geweldige tocht. Bovendien hadden we het geluk dat Bakkerij van Barneveld op zondagmorgen vers brood en een ongelooflijke hoeveelheid taartjes meebrengt naar het Wapen van Rijsenburg. De koffie mét bij de start ging er dan ook in als koek.

Maar we zouden op pad, zwerven over de Utrechtse Heuvelrug, dus we gingen aan de wandel. Deelnemers van Groningen tot Heiloo en Woerden wilden de bossen hier wel eens ervaren. Mooi, hoe zo’n groep die ’s morgens als onbekenden start, aan het einde van de middag tot een gezellige club wandelaars is verbroedert. Wandelen werkt ook om te verbinden, merkte ik.

In de voetsporen van schapen en Prins Bernhard struinden we vanuit Driebergen over heide, door bos en de tunneltjes onder de A12 door. Want sinds 2013 beslaat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ook een groot deel boven de A12. Een goede reden om Austerlitz als pauzeplek te bestempelen. Daar werden we in eetcafé Ouwekamp warm onthaald met soep en broodjes. Als wandelaars waren wij maar wat blij dat de inwoners van dit afgelegen oord samen een eetcafé exploiteren.

Na een gezellige lunch lopen we weer zuidwaarts door de steeds natter wordende bossen. Maar de wens om nog even de Maarnseberg af te tikken verbindt de hele groep en we stappen gestaag door. Terwijl het langzaam begint te schemeren bereiken we de bebouwde kom van Driebergen weer waar ons in het Wapen de beloofde heerlijke warme drankjes en hapjes wachten.

Met dank aan Merlijn van den Berg voor de foto’s.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.