[action full_width=”yes” content_in_grid=”no” type=”normal” text_font_weight=”” show_button=”no” background_color=”#0f8d44″ text_size=”16″ padding_top=”10″ padding_bottom=”10″]

Wandelen Werkt voor je loopbaan

[/action]

Wandelen werkt voor je loopbaan

Coaching in de natuur is een effectieve methode om je werkwensen helder te krijgen en om te zetten in concrete doelen en daden. Ben je op zoek naar een coachtraject in de regio Arnhem? Ben je graag in de natuur en sta je open voor nieuwe wegen? Ga dan op pad met de coach om samen te werken aan een duidelijk perspectief voor je loopbaan. Zo krijg je het plezier in je werk weer terug en kun je weer ontspannen en op volle kracht vooruit.

Voor ervaren professionals

Je bent een ervaren professional, maar werken kost de laatste tijd teveel energie. Je voelt je uitgeblust en bent steeds minder gemotiveerd. Het plezier is verdwenen. De balans lijkt niet goed meer en daar heb je last van. Er moet iets veranderen, maar je weet niet precies wat. Zit je wel op de goed plek? Je twijfelt of je misschien te oud bent om van baan te veranderen of iets nieuws te ondernemen. Als je al een tijdje geen werk meer hebt, wordt je onzeker en onrustig. Je wilt weer meedoen en een bijdrage leveren. Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Maar wat is dat precies?

coach in coachee al wandelend in gesprek op landgoed Beerschoten

Herstel

Natuurcoaching is ook heel geschikt als je na een langere ziekteperiode weer aan de slag wilt gaan. Het helpt je op een prettige en krachtige manier te re-integreren in je huidige baan. Wil je wat anders gaan doen? Dan gaan we samen op zoek naar werk dat bij je past. Zo kun je weer met energie en plezier aan de slag.

Wandelen Werkt is ook aangesloten bij het UWV. Als je vanuit de ziektewet of WIA wilt re-integreren, kan wandelen daar enorm bij helpen. Ik werk daarvoor samen met diverse re-integratiebureaus. Zo kan wandel- en natuurcoaching bijvoorbeeld ingezet worden voor het Werk-Fit-traject van het UWV. We maken dan samen werk van jouw loopbaan.

Wandelend komen de antwoorden

Journaliste Vivian de Gier schreef in Psychologie Magazine: door de natuur als spiegel te gebruiken voor je keuzes, wordt je zelfinzicht groter.

Lees het hele artikel online.

Wandelcoaching is hip!

Journaliste Annemarie Bergveld interviewde een aantal experts voor Margriet. En ze zijn het allemaal eens: wandelcoaching werkt!

Lees hier het hele artikel

Individueel coachtraject

Een individueel traject levert je het volgende op:

Tijdens 5 inspirerende wandelingen krijg je direct al energie. We brengen wandelend jouw wensen en verlangens in kaart zodat je weet wat belangrijk voor je is. We zoomen in op je ervaring en talenten. Zo ontdek je wat je graag doet en waar je energie van krijgt.

Door – soms letterlijk – stil te staan bij jouw motivatie en ambities krijg je zicht op hoe je krachtiger te werk gaat. En door het helder formuleren van jouw unieke kwaliteiten kun je je met meer zelfvertrouwen op zoek naar werk dat bij je past.

Wandelen maakt het coachproces sterker, sneller en plezieriger. Wil jij ook krachtiger in je werk staan? Kies dan nu voor het Versterk je werk-traject.

Wandelcoaching wetenschappelijk onderzocht.

Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg onderzocht de effecten van wandelcoaching en concludeert dat wandelcoaching aantoonbare significante positievere effecten heeft op (werk)stress, welzijn en gezondheid dan traditionele coaching.

Versterk je werk

Versterk je werk-traject

 • Vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek
 • Individueel coachtraject (verspreid over 3 maanden)
 • 4 verfrissende wandelingen die je direct energie geven*
 • 1 afsluitende sessie in de natuur om resultaat te bekrachtigen
 • Concrete afspraken aan het eind van elke wandeling (met koffie of thee)
 • Ondersteuning en reflectie tijdens het hele traject.

*We wandelen in principe in de regio Arnhem. Op verzoek is een andere locatie mogelijk.

Twee personen wandelen Terschelling

Workshops in groepsverband

Workshops in groepsverband

Wil je kennismaken met natuur- en wandelcoaching? Of heb je een specifiek thema waar je mee aan de slag wilt? Kies dan voor een van de themawandelingen waarbij een onderwerp centraal staat. Je gaat dan samen met anderen aan de slag onder leiding van een ervaren Wandelcoach, met een van de volgende thema’s:

 • Nieuwe Energie
 • Grip op je Grens
 • Je stress de baas
 • Op stap in je toekomst

De bijeenkomsten worden gehouden in de regio Arnhem en Hilversum. De kosten zijn € 25 per keer, inclusief btw. Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal kunnen 10 mensen deelnemen. In de agenda van Wandelen Werkt vind je het volledige overzicht van alle workshops die de komende tijd gepland staan.

Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching is effectiever
Hoe werkt het?

Wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een vorm van coaching. Het grote verschil met ‘gewone’ coaching is dat je al wandelend buiten in gesprek bent. Wandelcoaching biedt een aantal voordelen ten opzicht van een regulier coachtraject. Wandelen bevordert de ontspanning van lichaam en geest. Het helpt direct om de stress te verlagen en het hoofd wat stiller te maken. Zo krijg je rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken en beter  beslissingen kunt nemen. Je komt fysiek en mentaal gemakkelijker in beweging als je buiten beweegt. De steeds veranderende omgeving stimuleert je bovendien om anders te kijken, te denken en te doen.

Wandelcoaching is effectiever

Natuurcoaching is effectiever

Door te wandelen komen gedachten en gevoelens sneller in beweging. Je kunt beter afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en je kunt dingen gemakkelijker loslaten. Door te wandelen wordt het makkelijker om in actie te komen. Veranderen gaat immers sneller met een actieve houding. De  natuur is de perfecte plek om stappen vooruit te zetten. Ook levert het een  prachtig decor met metaforen voor ons gesprek. We vinden buiten volop mogelijkheden om te spiegelen en ruimte voor reflectie en stilte. Het fysiek uitvoeren en beleven van de oefeningen zorgt er bovendien voor dat je de inzichten gemakkelijker verinnerlijkt. Dat maakt de coaching nog effectiever. Zo kom je snel tot krachtige inzichten.

Hoe werk het?

Van start

Wil je weten of wandelcoaching iets voor jou is of wil je direct aan de slag? Dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bij dit intakegesprek bespreken jouw coachvraag en de route die voor ons ligt. Als je kiest voor wandelcoaching ontvang je een opdrachtbevestiging en plannen we de  eerste afspraak in om op pad te gaan. De opdrachtbevestiging geldt voor het hele traject.

Persoonlijk opleidingsbudget

Coaching wordt vaak vergoed vanuit een persoonlijk opleidingsbudget. In veel CAO’s zijn daarover afspraken gemaakt. Informeer bij je werkgever welke mogelijkheden er zijn voor scholing en andere persoonlijke ontwikkeltrajecten binnen jouw organisatie. 

Belastingaftrek mogelijk

Bovenstaande coaching tarieven zijn exclusief 21% BTW. Voor particulieren is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op het functioneren op je werk. Voor bedrijven en ZZP-ers zijn de kosten en btw aftrekbaar. Kijk voor meer informatie hierover op de site van de Belastingdienst. 

Zeg op tijd af

Voorkom extra kosten door te laat afzeggen. Een afspraak kan tot 48 uur van te voren worden afgezegd. Bij afzegging binnen 48 uur wordt de afspraak alsnog gefactureerd.

Ervaringen van anderen

Charlotte, Projectassistent (30 jaar)

“De coaching geeft inzicht in jezelf en geeft je eigenwaarde een enorme boost. Dat je jezelf volledig accepteert met wie je bent en wat je kan. Ik was door mijn burn-out enorm bang geworden. Bang om weer ergens opnieuw te beginnen, bang om niet goed genoeg te zijn, bang om te falen, bang om de baan te verliezen. Elk punt wat ik hier noem is zo goed als weg dankzij de wandelcoaching.

De wandelingen zelf gaven mij voornamelijk een heel ontspannen en één met de natuur gevoel. De spanning die ik nog in me had verdween toen ik in de natuur was. De inzet van mijn re-integratiecoach was alles wat ik maar zou kunnen wensen. Ik kon altijd bij Marianne terecht en ze heeft me enorm geholpen. Ze heeft oprechte interesse en helpt mij in elke situatie of dit nou privé of werk-gerelateerd is.”

Marianne, Communicatieadviseur (56 jaar)

“Marianne heeft mij geholpen nieuwe keuzes te maken in mijn loopbaan. Niet ergens tussen vier muren, maar al wandelend in het bos gecoacht worden is een aanrader. De natuur biedt volop aanknopingspunten om in gesprek te gaan over wat je belangrijk vindt, wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Marianne helpt je op een prettige, open, constructieve manier naar jezelf te kijken. Mariannes Wandelen Werkt!”

Erik, Ondernemer (51 jaar)

“Is wandelcoaching een modegril of poging om coaching op te leuken, vroeg ik me af. Na wat positieve berichten uit mijn omgeving heb ik me over mijn reserves heen gezet en me bij Marianne gemeld voor een intake. Nu ik het traject heb afgerond kan ik voluit zeggen dan dat deze aanpak écht effectiever is dan de traditionele coachsessies tussen vier muren.

Al wandelend krijg je een breder en steeds wisselend perspectief op de wereld om je heen, je gebruikt al je zintuigen en dat stimuleert je nieuwe wegen en oplossingen te vinden. Marianne laat je verbeelding spreken en vraagt kritisch door op de onderwerpen die ertoe doen. Ze heeft me op een pad gezet dat ik nu na de coachsessies zelf kan vervolgen”.

Denise, Ondernemer (48  jaar)

“Marianne is een uitstekende coach. Met een combinatie van scherpe vragen en observaties, oefeningen, huiswerk en feedback op de opdrachten, kom je snel tot de kern van je probleem. Je krijgt handvatten om aan de slag te gaan. Het wandelen voegt echt wat toe; elke coachsessie begint met de basiswandeling, waardoor je in focus komt op het hier en nu. Ook het wandelen tijdens de coaching zelf is prettig omdat het meer ontspannen is dan tegenover elkaar te zitten. En de natuur inspireert en geeft heel veel kracht om moeilijke vragen te stellen en beantwoorden!”

Yvonne, Ondernemer (53 jaar)

“In redelijk korte tijd heeft Marianne zaken naar boven kunnen halen die er toe deden bij mijn hulpvraag. Concrete punten om zelf mee aan de slag te kunnen. De oefeningen die Marianne voorstelt zijn verrassend, even als de uitkomsten. Die blijken dan weer zeer bruikbaar te zijn voor wat er speelt op dit moment.

Het wandelend coachen heb ik als prettig ervaren. Heel anders dan een zittend gesprek. Het is informeler, voelt vriendschappelijker en laagdrempeliger dan een sessie in een kamer. Ik ben vrij onbevangen en spontaan begonnen aan de  coaching bij Marianne. Nu, na 4 wandelingen, ben ik heel tevreden met en verrast door het resultaat dat wij nu al hebben bereikt!”

Marianne, Juridisch Teamleider (63 jaar)

“Ik ging eenmalig met Marianne op pad om de focus voor mijn toekomst helder te krijgen. Marianne coacht heel naturel. Ze luistert goed, stelde me op mijn gemak, bracht rust in het gesprek en geeft goede feedback. Vooral het doorvragen heb ik als nuttig ervaren omdat ze met haar vragen de kwestie feilloos uit elkaar weet te halen. Zo kreeg ik helderheid over waar ik mee aan de slag moet om de energie terug te brengen in mijn werk.

Door dit al wandelend te bespreken had ik op een werkdag zomaar een goed excuus om naar buiten te gaan. Anders had ik gewoon achter mijn computer gezeten, terwijl de zon straalde. Ondanks mijn lastige dilemma’s, werd ik er enorm blij van. Het was ook fijn om de wandeling af te sluiten met een paar minuten in stilte. Zo kon ik alles laten bezinken”.

Wil jij ook weer plezier in je werk?
Zet dan vandaag de eerste stap om in beweging te komen!

Vraag dan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan. Of neem nu contact met me op voor meer informatie.

Ik wil meer informatie!

  Nieuwsbrief

  Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.