Zwerven tussen duin en baai

wandelaar in duinen

Zwerven tussen duin en baai

Op de laatste zondag van 2018 organiseerde Wandelen Werkt een bijzondere wandeltocht over de woeste Noordsvaarder op Terschelling. We trotseerden wind, regen en kou. Maar juist de aanwezigheid van die elementen maakte de tocht tot een echte outdoor ervaring. Met een leuke mix van badgasten en dagjesmensen struinden we door het steeds veranderende stoere landschap tussen duin en baai.

Vlak na de start van het Brandarisplein stonden we op het Seinpaalduin al te genieten van het weidse uitzicht over de Noordsvaarder, ingeklemd tussen Waddenzee en Noordzee. Het volgende hoogtepunt was het duin van paal 3 dat we in de verte voor ons zagen. Maar eerst over het Groene Strand en natuurlijk cranberry’s plukken in de duinen. En onderweg veel mooie verhalen over de eindeloze dynamiek van de Noordsvaarder en de ontstaansgeschiedenis van dit prachtige eiland.

Daarna lieten we ons verleiden tot een heerlijk stuk dwalen langs de landjes en door het Donkere bos. Op naar de Bessenschuur voor het welverdiende warme versnapering om daarna langzaamaan weer terug te keren naar West. Want zo aan het einde van het jaar zijn de dagen kort.

Via de Tigerstelling kwamen we uiteindelijk bij de Dellewalbaai het bos uit. Het feeërieke beeld van alle verlichte bootjes in de haven gaven de enige natuurlijke baai van Nederland nog wat extra glans. Spontaan besloot ik de opbrengst van deze wandeling te schenken aan Stichting Baai Dellewal met de aankoop van een vierkante meter duin. Dus mede namens de deelnemers aan deze tocht kan dit mooie stukje natuur behouden blijven!

groep mensen op duincranberrygebakje

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Wandelen Werkt en ontvang gratis de mindfulnessoefening “De Boom”. Deze geeft je al direct inspiratie en kracht.