Loop op zeker

Loop op zeker

door
184 184 mensen hebben dit evenement bekeken.

Bij deze mini-masterclass Loop op zeker komen navigatie en oriëntatie uitgebreid aan bod. Al wandelend leer je spelenderwijs de ins en outs van kaartlezen en het gebruik van wandel apps en GPS tracks. Door de combinatie van kaarten, het lezen van het landschap en gebruik van hulpmiddelen kun je altijd uit de voeten. Na deze mini-masterclass ga je met vertrouwen zelf op pad.

Mini-masterclass Loop op zeker

Ga je liever niet alleen op pad omdat je jezelf niet vertrouwd met de route en kaart? Ben je onzeker en bang te verdwalen? Misschien vind je het gewoon lastig een goede route te vinden of te volgen en wil je gewoon beter leren kaartlezen, zodat je altijd weet waar je bent tijdens je wandeling. Of wil je nog een stapje verder? Leren navigeren met een GPS of wandelapp op je smartphone of zelf een tocht bedenken en plannen? Alles kan en komt aan bod in de mini-masterclass ‘Loop op zeker’.

Wat levert het je op?

Bij de mini-masterclass Loop op zeker komen navigatie en oriëntatie uitgebreid aan bod. Al wandelend leer je spelenderwijs de ins en outs van kaartlezen en het gebruik van wandel apps en GPS tracks. Door de combinatie van kaarten, het lezen van het landschap en gebruik van hulpmiddelen kun je altijd uit de voeten. Na deze mini-masterclass ga je met vertrouwen zelf op pad. Kaarten hebben voor jou geen geheimen meer en volgt met gemak uitgestippelde routes. Ook ben je instaat om digitale routes te downloaden en zelf nieuwe tracks te maken en op te slaan. Zo kun je ze ook delen en aanpassen.

Wat ga je doen?

Voor aanvang van de workshop krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd per e-mail. Deze intake vormt de basis van het lesprogramma en de locatie waar we gaan lopen. Daarna krijg je huiswerk als voorbereiding op de tocht. Belangrijk is dat je thuis de juiste app(s) en tracks op je telefoon installeert. Tijdens de workshop maak je gebruik van kaart en GPS tracks om een tocht te lopen en te maken. Ook gaan we struinen om ervaring op te doen met verdwalen en oriënteren. Zo vind je altijd de gewenste plek weer terug. Zo ga je de volgende keer ook vol zelfvertrouwen op pad.

Praktisch

Er wordt gewerkt met diverse apps, waarvan Pocket Earth en Topo GPS (Android en Apple) de meest gebruiksvriendelijke zijn op dit moment. De mini-masterclass kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Twee weken voor de mini-masterclass ontvangen de deelnemers de vragenlijst en start de voorbereiding. Deelname aan deze mini-masterclass in het veld duurt 2,5 uur.

Individueel: € 90 (1,5 uur)
Voor groepen: € 45 per persoon (2,5 uur, minimaal 4 deelnemers)

Aanmelden kan via het contactformulier.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar marianne@wandelenwerkt.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

01-01-2023 aan
31-12-2023
 

Evenement types

Share With Friends