Door de Coronamaatregelen hebben we de kracht van wandelen weer ontdekt. We gaan meer de natuur in en wandelen in onze lunchpauze. Met onze collega’s zitten we samen in wandelapps om elkaar te motiveren meer naar buiten te gaan. En de sociale media staan vol van mooie en gezellige kiekjes uit de natuur. Wil je nog een stapje verder? Bied je medewerkers en collega’s dan een alternatief voor de vrijdagmiddagborrel en nodig ze één op één uit voor de #vrijmiwa. Want de vrijdagmiddagwandeling is een gezellig én gezond alternatief voor borrelen.

Waarom werkt wandelen nou zo goed?

De natuur helpt je te ontspannen. De organische en zich herhalende vormen en patronen helpen daarbij. Ze geven je ogen rust. Je hoeft even niets anders te doen dan te genieten van het moment. Een welkome afwisseling van de focus op je beeldscherm en zakelijke gesprekken. Daarnaast helpt wandelen ook om te verbinden. De ontspanning en ruimtelijke blik maakt dat je meer open staat voor wat er is. Je bent in beweging en komt gemakkelijker bij je gevoelens. Zo maak je beter contact met jezelf én je omgeving. Daarom is wandelen ook bij uitstek geschikt in coaching en voor het bespreken van pittige thema’s. En – zeker nu met de sneeuw – om samen plezier te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Bovendien zorgt wandelen ervoor dat de energie gaat stromen en je letterlijk en figuurlijk in beweging bent.

Samen wandelen verbindt

Om contact te houden met collega’s, klanten en vrienden zitten we door corona massaal achter een scherm. En dat is jammer maar helaas de enige manier om nu met een groep bijeen te komen. En even ergens een borreltje drinken zit er nu ook niet in. Maar er is een super leuk en gezond alternatief om contact met je netwerk en vrienden te houden; de vrijmiwa! Lekker het weekend inluiden met een loopje in de natuur. Even eropuit en een moment voor echt persoonlijk contact. Je oogst alle voordelen van het wandelen plus een gezond alternatief voor de borrel.

#vrijmiwa

Inmiddels heb ik een mooi aantal #vrijmiwa’s gemaakt. Met mijn schoonzus – die deze foto maakte – maar ook met collega’s en vrienden. Zo onderhoud ik mijn contacten én mijn conditie. Bovendien ga ik met een fris hoofd het weekend in.

Loop ook voorop en inspireer je medewerkers en collega’s om ook op vrijdagmiddag (twee aan twee) lekker naar buiten te gaan. Desnoods met een flesje drank in de rugzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *