Wandelen Werkt voor iedereen

Vraag een willekeurige wandelaar wat wandelen betekent, en je krijgt altijd een vrolijk antwoord in de trant van “Het is hier zo mooi”, “Heerlijk om buiten te zijn” of “Ik loop hier al jaren”. Ook hoor ik mensen zeggen dat ze zich fitter voelen, sinds ze meer zijn gaan wandelen. Of in Coronatijd pas écht hun omgeving hebben leren kennen. Ook organisaties hebben wandelen ontdekt om medewerkers fitter en gezonder te houden. Bovendien zijn bijeenkomsten in de natuur effectiever. Zo zie je, wandelen werkt voor iedereen.

Wandelen werkt voor je plezier

Ik word altijd blij van wandelen. Of het nu een ommetje is tijdens het thuiswerken of een rondje op een mooie zomeravond, een nieuwe wandelroute, een struintocht, stadswandeling of een meerdaagse wandeltocht. Het maakt niet uit, als ik wandel voel ik dat ik leef. Ik ontmoet leuke mensen, krijg nieuwe ideeën en kom altijd vol energie terug.

Will jij ook meer genieten van onze prachtige natuur en lekker buiten zijn? Loop dat gezellig een keertje mee! Bij Aanbod vind je een overzicht van alle groepsactiviteiten van Wandelen Werkt.

Wandeltochten

Elke laatste zondag van de maand kun je deelnemer aan een bijzondere zwerfwandeltocht door een prachtig Nederlands natuurgebied. Je komt zo van alles te weten over het gebied en het ontstaan van het landschap. De afstand is ongeveer 15 km. We lopen op een ontspannen wandeltempo, met tijd voor de natuur en wat zich verder aandient.

Met deze groepswandeling ontdek je een bijzonder stukje Nederland. Mijn wandelingen verlopen nooit helemaal volgens plan en planning. Graag laat ik me onderweg verleiden om van de gebaande paden af te wijken. Om even een mooi uitzicht mee te pikken, dat leuke laantje in te slaan of het bos in te wisselen voor hei of duinen.

Workshops

Wil je de natuur meer betrekken bij je leven? Wil je meer thuis zijn in de natuur? Of heb je een specifiek thema waar je mee aan de slag wilt? Kies dan voor een van de workshops waarbij een onderwerp centraal staat. Je gaat dan samen met anderen aan de slag in de natuur onder leiding van een professional. Een greep uit het aanbod van workshops in de natuur:

Het volledige overzicht van workshops vind je onder Aanbod. Uiteraard maken we ook graag een voorstel op maat voor jouw team of organisatie.

Wandelreizen

Meerdere keren per jaar verzorg ik voor SNP Natuurreizen prachtige wandeltochten in binnen- en buitenland. Van de Veluwe tot Terschelling en van de Côte d’Azur tot hoog in de Zwitserse Alpen. Deze meerdaagse tochten zijn geweldig omdat je dan pas echt los komt. Kijk bij het aanbod welke tochten er de komende tijd gepland staan.

Wandelroutes

Nieuwe wandelroutes maken het wandelen nog leuker. Ik vind het super leuk om als routemaker nieuwe routes te ontwikkelen om het verhaal van het landschap te vertellen. En wandelen is de perfecte manier om de geschiedenis van de natuur en cultuur te ontdekken. Daarom maak ik routes in opdracht, bijv. voor een bedrijfsuitje. Een aantal van mijn routes zijn ook via partners aangeboden, zoals de Heuvelrughike.

Samen bewegen stimuleert

Wandelen met anderen

Samen wandelen stimuleert. Tijdens de groepswandelingen ontdek de prachtige Nederlandse natuur onder leiding van een deskundige wandelgids. Met de workshops ga je in kleine groepjes aan de slag met een bepaald thema. Soms geeft het je net dat steuntje in de rug om meer te gaan bewegen. Samen bewegen is bovendien gezellig en een hele leuke manier om mensen te leren kennen.

De charme van solo

De een zegt nooit alleen te willen lopen en de ander trekt er het liefst alleen op uit. Natuurlijk is wandelen de perfecte manier om eens goed bij te praten met je geliefde, vrienden of familie. Maar soms heb je even niemand om mee te gaan wandelen, terwijl je enorm veel zin hebt om naar buiten te gaan. Misschien is dat een buitenkans om eens te ervaren wat solowandelen je kan brengen?

Volle aandacht voor de natuur om je heen; geuren, kleuren, geluiden en wellicht wat meer kans op wild. Maar het is ook heel prettig als je bijvoorbeeld de gedachten in je hoofd wat wil laten verstillen. Bang dat je verdwaald? Na de workshop Loop op zeker zal dat niet gauw gebeuren.