Mindfulness in de natuur

Mindfulness in de natuur

door
189 189 mensen hebben dit evenement bekeken.

Deze mindfulness wandeling is een heerlijke manier om even helemaal bij jezelf te zijn, je innerlijke kracht te ervaren en te genieten van de natuur. Het programma is geschikt voor mensen met en zonder ervaring in mindfulness en meditatie. Het is een rustige en ontspannen manier van wandelen en we staan regelmatig stil bij wat er in en om jou heen gebeurt.

Mindfulness in de natuur

Misschien ervaar je gebrek aan energie en voel je je moe en futloos? Of ben je juist als een kip zonder kop aan het rondrennen en weet je niet meer wat je eerst of laatst moet doen? Dan is dit voor jou wellicht hét moment om aan mindfulness te beginnen.

Van wandelen is bekend dat het ontspannend en stressverlagend werkt. Het vermindert spanningen, verhoogt je concentratie, energie, creativiteit en geluksgevoel. Dus dat is alvast mooi meegenomen. Bij mindfulness oefen je om met aandacht in het hier en nu te zijn. Zonder na te denken of te piekeren over het verleden of de toekomst. Door je los te maken van al deze gedachten worden zorgen, stress en angst verminderd.

Wat levert het je op?

De mindfulness wandeling is een heerlijke manier om even helemaal bij jezelf te zijn, je innerlijke kracht te ervaren en te genieten van de natuur. Je raakt meer verbonden met je innerlijk en de energie kan weer vrij stromen. Door de krachtige natuurmeditatie kom je bovendien sterker in je schoenen te staan. Als je er meer mee oefent, wordt je er ook beter in en kun je op den duur sneller het gewenste effect bereiken.

Voor wie is het geschikt?

Mindfulness is geschikt voor iedereen. Het is een prettige manier om meer ontspanning te ervaren. Het helpt je om in het hier en nu te zijn en dichter bij jezelf te blijven. Hierdoor ga je bijvoorbeeld minder piekeren en kun je beter je energie bewaken.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze wandeling maak je kennis met mindfulness. Je gaat al wandelend zelf ervaren wat het is en hoe het werkt. Stilte, aandacht en de kracht van de natuur helpen ons daarbij. Door middel van oefeningen en opdrachten in de natuur ga je met nieuwe inzichten en energie weer naar huis.

We zullen wandelen afwisselen met momenten van stilte. We zijn ongeveer 2,5 uur onderweg en sluiten af met een kopje kruidenthee.

Wat neem je mee?

Zorg dat je schoenen draagt waarop je prettig loopt en draag comfortabele kleding. In je rugzakje heb je in ieder geval een warme trui, regenjas en een flesje water. Het is handig om ook iets mee te nemen waarop je kunt zitten bij de meditatie, bijvoorbeeld een matje of kleedje.

Praktisch

De bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur. Deelnamen kost € 25 per persoon. Dit is inclusief een kopje kruidenthee onderweg en alle werkmaterialen. Het minimaal aantal deelnemers is 4. Maximaal kunnen er 12 mensen meedoen. Deze workshop wandelcoaching wordt aangeboden op diverse locaties.

Datum: op aanvraag
Prijs: € 25 per persoon
Afstand:
Locatie: nader te bepalen

Meer informatie en/of aanmelden via het contactformulier.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar marianne@wandelenwerkt.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

01-01-2023 aan
31-12-2023
 

Evenement types

Share With Friends