Op woensdag 24 augustus presenteerde Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de Heuvelrughike. Genodigden kregen een ‘proeverij’ voorgeschoteld als kennismaking met deze nieuwe wandelgids. De tocht eindigde bij de schaapskooi op de Blaricummerheide. Carla Kersbergen van het Goois Natuurreservaat en Marc Hofstra van Geopark Heuvelrug, Gooi en Vecht namen het eerste exemplaar in ontvangst. “Heel bijzonder dat het verhaal van de héle Heuvelrug nu beleefbaar is voor iedereen”, zei auteur Wildenberg.

Van Huizen naar Rhenen
Met de Heuvelrughike heeft Nederland er een nieuwe langeafstandswandeling bij. Marianne Wildenberg doorkruist in de gids de héle Heuvelrug van het Noord-Hollandse Huizen aan de oude Zuiderzeekust tot voorbij het Utrechtse Rhenen. In vijf etappes wandel je door de geschiedenis van het oer-Nederlandse en unieke stuwwallenlandschap van de Heuvelrug. Welgestelden bouwden er buitenhuizen en Napoleons soldaten bivakkeerden er.

Groen lint
Nu wandel je door een groen lint met uitgestrekte bossen en over heidevelden met eindeloze vergezichten. Een ideaal gebied om te hiken en onderweg de rijke geschiedenis van de natuur en de mens in dit unieke landschap te beleven. Alle begin- en eindpunten zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. Nog leuker, doe je rugzak op en loop in vijf dagen de hele Heuvelrughike!

Mini veldgids
De Heuvelrug is, na de Veluwe, het grootste bosgebied van Nederland. Het is een van de kerngebieden van het Natuurnetwerk Nederland. Grote delen van de Heuvelrug behoren tot het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Goois Natuurreservaat. Het is een belangrijke biotoop voor vele dieren en planten. Marianne legt je in een mini-veldgids uit wat je allemaal onderweg kunt tegenkomen aan flora en fauna. Kortom, een complete gids om het bijzondere en unieke landschap van de Heuvelrug te ontdekken.

Waar te koop?
De wandelgids is te koop bij de betere boekhandel. Je kunt de gids ook direct bestellen op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Heb je de gids gelezen of een etappe gelopen? Leuk als je dan een berichtje achterlaat op sociale media. Ook een recensie bij Bol.com is heel welkom!

Veel wandelplezier!