Wandelen Werkt voor organisaties

Wandelen is gezond. En gezonde en vitale werknemers zijn productiever en verzuimen minder. Dit komt omdat mensen die in de natuur wandelen minder stress ervaren en beter kunnen ontspannen. Ze slapen ook beter. Bovendien stimuleert het de creativiteit, productiviteit en alertheid.

Nederlanders zijn kampioen stilzitten. Gemiddeld zo’n 8,5 uur per dag. Nu is de leefstijl natuurlijk een individuele keuze, maar werkgevers kunnen zeker bijdragen aan meer beweging tijdens de werkdag. Zo kun je er als werkgever voor zorgen dat de werkomgeving bewegen stimuleert, bijvoorbeeld door wandelen te faciliteren.

Wat denk je van het wandelend vergaderen? Nog niet geprobeerd? Gewoon eens doen. Nog een leuke; biedt medewerkers de keuze uit vier verschillende routes (speurtochten?!) als lunchwandeling. Ga met je teambuilding écht de hei op, in plaats van in een zaaltje in het groen. Of geef je medewerkers eens een wandelgids cadeau.

Vergaderen met een frisse blik

Als je lang vergadert, raakt de energie een beetje op. Door er even tussenuit te gaan en in beweging te komen, kun je de batterij weer opladen. De begeleiding van de ervaren wandelgids zorgt voor nieuwe verhalen en een bredere blik. Zo tank je optimaal bij en kun je met een frisse blik weer verder werken. Iedereen wordt er blij van om even buiten te zijn en het komt de effectiviteit van je bijeenkomst zeker ten goede.

Op diverse locatie begeleide groepswandeling 1,5 uur (max 25 personen)

Lees hier de top 10 locaties in het groen van Wandelen Werkt

Themawandeling voor verbinding en inspiratie

Wil je met je gezelschap werken aan gezamenlijke doelen? Kies dan voor een verdiepende themawandeling. Door samen op pad te gaan zijn de eerste stappen in samenwerking al gezet. Wandelen zorgt voor meer ontspanning en afstand tot de dagelijkse beslommeringen. De oefeningen en gesprekken onderweg zorgen voor meer verbinding. De natuur geeft bovendien nieuwe aanknopingspunten waarmee je als team daarna ook concreet aan de slag kunt.

Op diverse locaties themawandeling 2 uur (max 15 personen)

Energyboost voor teams

Is de flow er een beetje uit? Wil je het team stimuleren om nieuwe gewoontes te ontwikkelen? Of wil je gewoon eens iets anders dan een klassiek personeelsetentje? Met de Energyboost voor teams ben je verzekerd van een verfrissende uitje dat mensen activeert en stimuleert. Een interactief programma in de natuur dat voor iedereen geschikt is en helpt om grenzen te verleggen.

Op diverse locaties themawandeling 2,5 uur (max 12 personen)

Workshops voor teams

De workshops van Wandelen Werkt zijn ook zeer geschikt voor organisaties. Er is keus uit een breed scala aan mogelijkheden waarbij het plezier van wandelen en de kracht van de natuur centraal staan. Of je nu met je team aan de slag wilt, of medewerkers op inschrijving deel laten nemen, wij maken graag een voorstel op maat. Een kleine greep uit het aanbod van workshops in de natuur:

Op diverse locaties themawandeling 2,5 uur (max 12 personen)

Relatiegeschenken

Geef je medewerkers of klanten eens een wandelgids cadeau. Dat heeft ook een positief effect op jouw organisatie. Of nog beter misschien… Wat denk je van een wandeltocht die speciaal gemaakt is voor jouw organisatie? Een route door een gebied naar keuze, natuurlijk met een leuke horecastop en verhalen onderweg over het gebied.

De hierboven genoemde tijden en programma’s zijn indicatief. Graag maken we geheel vrijblijvend een voorstel op maat.

Contactformulier